اخبار سککوک

در نشست استانی بانک ملی در مازندران مطرح شد: سامانه ملی سککوک نیاز به نقدینگی در تولید را کاهش می دهد

نشست آموزشی بهره برداری از سامانه کشوری کسب و کار به کسب و کار (سککوک) با حضور اعضای هیات مدیره بانک ملی، مدیران ارشد این بانک، مدیران اداره امورشعب استان های مازندران و گلستان و جمعی از مدیران شعب و کارشناسان بانک ملی و دست اندرکاران سامانه کشوری سککوک، در مجتمع رفاهی بانک ملی در بابلسر، برگزار شد.

در این نشست محمود شایان عضو هیات مدیره بانک ملی ایران و معاون اعتباری و نظارت بر مصارف بانک ملی با رشد نقدینگی در سنوات گذشته، گفت: با توجه به رشد بالای نقدینگی در سنوات گذشته، تامین مالی واحدهای تولیدی برای سیستم بانکی شرایط سختی را به وجود آورده بود، چرا که به همان نسبت هم سرمایه در گردش واحدهای تولیدی چندین برابر شده بود. بر هیمن اساس برای اینکه ما بتوانیم تامین سرمایه در گردش را در واحدهای تولیدی انجام دهیم می بایست به فکر مسیرهای مختلف تامین مالی باشیم و یکی از راه های تامین مالی از طریق سامانه کشوری سککوک است که هم فشار مضاعف بر بانک را کاهش می دهد و هم زنجیره تامین به صورت کامل زیر پوشش قرار می گیرد تا خلا ای در تامین سرمایه در گردش در واحدهای تولیدی به وجود نیاید. شایان در ادامه با اشاره به بانکداری دیجیتال، افزود: امروز بانکداری دیجیتال یک انتخاب نیست، بلکه یک الزام است. ما می بایست بانکداری دیجیتال را در بدنه بانک پیاده سازی و عملیاتی کنیم و برای این کار نیازمند یک اکوسیستم هستیم که مبتنی بر تحول دیجیتال و مقوله مشتری مداری و شناخت مشتریان باشد، تا خدمات مطلوبی را ارایه دهیم.
معاون اعتباری و نظارت بر مصارف بانک ملی با تاکید بر اهمیت مشتری و ارائه خدمات به مشتری مبتنی بر نیازهای آنان به ویژه در فرایند کسب و کار، افزود: بانکداری دیجیتال در بانکها با نگاه مشتری محوری، کاهش هزینه های عملیاتی، تقلیل خطاها، توسعه بازار، افزایش منابع درآمدی بر مدلهای نوین و تجاری سازی استوار است و استفاده صحیح و استقرار درست بانکداری دیجیتال حتی باعث کاهش معوقات بانکی با امکان اعتبار سنجی دقیق تر خواهد شد.

تغییر و تحول ضامن بقای حیات سازمانی بانک ملی
مسعود خاتونی عضو هیات مدیره بانک کلی ایران و معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات نیز در این نشست با اشاره به لزوم تغییر در مفاهیم بانکداری، گفت: توجه به تغییر و پذیرا بودن آن در جهت ادامه حیات و به عنوان راز موفقیت در کسب و کار امری ضروری است و در این بین وجود اعتماد به استفاده از پلتفرم های جدید -که در دنیا در حال شکل گیری است- به جای ابزارهای فعلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملی ایران در ادامه با مطرح کردن این سوال که با گذشت ۹۱ سال از عمر بانک ملی ایران، آیا با ابزارها و رویه های فعلی که در سیستم بانکی جاری و ساری است می توان به حیات سازمانی خود ادامه داد یاخیر؟ وجود پلتفرم های زیادی در حوزه B2B و B2C اشاره و جایگزینی کسب و کارهای فعلی با این پلتفرم ها را ضروری دانستند.
خاتونی همچنین با اشاره به اینکه تغییر و تحول ضامن بقای حیات سازمانی است ، ادامه حیات سازمانی را ضامن بقای سودآوری دانست، در خصوص نحوه شکل گیری سامانه کشوری سککوک، گفت: با در کنار هم قرار گرفتن مجموعه ای از قواعد ، مقررات و الزاماتی که در کشور وجود دارد و همچنین ابزارهایی که حوزه های مختلف مثل سیستم بانکی و نظامهای پرداخت فعال هستند، این پلتفرم ایجاد شد.
خاتونی با بیان قابل توجه بودن سهم حوزه اعتبارات در درآمد بانک و سهم ۸۰ درصدی آن، تغییر مفاهیم در بحث اعتباردهی و تامین مالی را نتیجه استفاده از سککوک عنوان و اشاره کرد: اعطای تسهیلات منجر به تزریق پول می شود اما در سامانه کشوری سککوک به گردش پول منجر شده و این عامل موجب می شود تا بنگاههایی که به صورت موازی به بانک متصل شده اند، به صورت زنجیره ای که در سککوک برای آنها تعریف شده است یک اعتبار ایجاد و در نتیجه این سیکل و گردش موجب خروج منابع کمتری از بانک و گردش پول بیشتری شود.

نظارت بر زنجیره تامین و جذب تمامی اصناف در سککوک
بهرام واقفی مدیرکل بازاریابی و امور مشتریان بانک ملی ایران نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت های سامانه کشوری سککوک، گفت: با استفاده از ظرفیت های سامانه سککوک می توانیم تمام اصناف را جذب بانک ملی ایران کنیم. در واقع بازیگران در این پلتفرم یک نفر نیست و تنها محدود به مصرف کنندگان اعتبار نمی شود و شرکت های دانش بنیان، شرکت های حقوقی و خیلی از بازیگران دیگر در این پلتفرم عملیاتی هستند. در یک فضا بالاتر از این سطح، این پلتفرم بسیار هوشمندانه تمام اصناف و کسانی که مجوزهای لازم را صادر می کنند می توانند وجوه نظارتی خود را داشته باشند و صندوق های ضمانتی خود را فعال کنند و با این عمل ریسک های اعتباری به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
رییس اداره کل بازاریابی و امور مشتریان بانک ملی همچنین با اشاره تشکیل کارگروه های تخصصی در استان ها، افزود: در روزهای آتی کمیته ها و کارگروه هایی در استان ها زیر نظر روسای محترم شعب، تشکیل خواهیم داد که دوره های آموزشی پلتفرم سککوک را ببینید تا بتوانند در استان ها کسب و کارها را به این پلتفرم متصل کنند.

شفافیت در زنجیره تامین، ویژگی کلیدی سککوک
رسول ضابطی معاون اداره کل بازاریابی بانک ملی در این نشست روند سنتی ارایه تسهیلات، گفت: اگر قرار باشد به روش سنتی عمل کنیم، مشخص است که مشتری با مراجعه به شعب، نیاز مالی خود را ارایه می دهد و ما بر اساس فعالیت و بر اساس میزان نیازش، تسهیلات ارایه می دهیم. اما در این روش هیچ کدام از تسهیلات ارایه شده، امکان نظارت دقیق و اصولی بر آن وجود ندارد. بی شک خیلی از صنایع و تولیدکنندگان که ممکن است تسهیلات را خارج از چرخه تولید و برای دغدغه های دیگری مصرف کنند، تمایلی برای عضویت در این سامانه نخواهند داشت، چرا که این سامانه هم شفافیت را برای اعتبار دهنده ایجاد می کند و هم برای مصرف کننده و همچنین برای تمامی کسانی که در این زنجیره دخیل هستند و این شفافیت یکی از ویژگی های کلیدی در این اکوسیستم و پلتفرم ملی است.
در ادامه این نسشت فردوس باقری از دست اندرکاران سامانه کشوری سککوک با اشاره به این نکته که سامانه سککوک یک پلتفرم یا بستر از جنس بسترهای B2B می باشد گفت: امری که توسعه پلتفرم را در بسترهای B2B کند می کند، همزمانی مساله پرداخت و صدور صورتحساب و ایجاد ظرفیت ها و ابزارها در این حوزه است که سککوک قسمت عمده ای از این مشکلات را حل کرده است.
گفتنی است، باقری در ادامه به معرفی سامانه کشوری کسب و کار به کسب کار (سککوک) پرداخت و به سوالات حاضران در جلسه پاسخ داد.

 

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن