ورود سککوک به استان ایلام
نشست معرفی سامانه سککوک به فعالان اقتصادی استان ایلام برگزار شد.
نشست معرفی سامانه سککوک به فعالان اقتصادی استان ایلام با حضور نعمتی معاون اقتصادی استاندار ایلام، مصاحب معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، نصیری رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام، اسماعیلی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان ایلام، طاهری معاون سازمان صنایع کوچک استان ایلام، فروتن رییس اتاق بازرگانی استان ایلام و جمعی از فعالان اقتصادی و تجار و بازرگانان این استان برگزار شد.
معاون اقتصادی استاندار ایلام در این نشست اظهار داشت: صنایع کوچک و متوسط در تمام دنیا نقش بسیار موثری بر اقتصاد کشورها دارد و در کشور ما نیز این صنایع از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه استان ایلام ظرفیتهای زیادی در حوزههای اقتصادی و صنعت دارد و براساس این ظرفیتها، واحدهای اقتصادی به بهرهبرداری رسیدهاند، افزود: برخی واحدها به دلیل مسائلی چون بدهی معوق، مشکل تامین وثایق بانکی و… نتوانستهاند از ظرفیت تولیدی خود بهرهبرداری لازمرا انجام دهند.
نعمتی با تاکید بر اینکه باید روشهای نوینی برای تامین منابع مالی واحدها در نظر بگیریم، افزود: سامانه سککوک میتواند در این زمینه به واحدهای تولیدی کمک کند.
وی ادامه داد: در استان ایلام بسیاری از واحدها تامین زنجیره ارزش نشدهاند و سامانه سککوک با توجه به اینکه منابع را مبتنی بر زنجیره ارزش تامین میکند، میتواند کمک بزرگی به صنایع استان کند.
نعمتی یادآور شد: تامین مالی زنجیره تامین روشی است که در بسیاری از کشورها اجرایی شده و کارکرد مناسبی داشته و ما نیز باید به سمت استفاده از این روش حرکت کنیم.
معاون اقتصادی استاندار ایلام تصریح کرد: یکی از ویژگیهای این سامانه ایجاد زنجیره تولید تا مصرف است که باعث شکوفایی اقتصاد میشود و همچنین مسائلی چون حمایت از مصرفکننده و برقراری ارتباط بین تولیدکنندگان از مزایای استفاده از این سامانه است.
وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی و شهرکهای صنعتی استان باید اطلاعرسانی جامعی از عملکرد این سامانه داشته باشند، چراکه جامعه هدف این سامانه فقط تولیدکنندگان نیستند بلکه تعاونیها، صنوف و همه فعالان اقتصادی مشمول این موضوع میشوند.
در ادامه این نشست اسماعیلی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان ایلام اظهار داشت: راهاندازی سامانه سککوک گامی در جهت کمک به چرخه تولید در سالی است که به نام رونق تولید نامگذاری شده است.
وی افزود: اقدامات گستردهای در حوزه صنعت استان انجام شده و این اقدام نیز در جهت تکمیل برنامههایی که بر عهده وزارت صنعت و معدن و شهرکهای صنعتی گذاشته شده، در حال انجام است که میتواند کمک بزرگی به صنعت استان انجام دهد.
در ادامه این نشست نصیری رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام اظهار داشت: صنعت استان قدمهای اولیه را برای اتصال به صنعت جهانی برداشته و در چند حلقه به ویژه در صنایع بزرگ و متوسط به صنعت جهانی متصل شده است.
وی با بیان اینکه حلقههای مفقوده بسیاری در صنعت کشور داریم که از دید صنعتگران پنهان است، گفت: سامانه سککوک فرصت خوبی برای اتصال این حلقهها به یکدیگر است، مشروط بر اینکه مدیران بنگاهها بتوانند به درستی از این فرصت استفاده کنند و ظرفیتهای خود را در این مجموعه به اشتراک بگذارند.
نصیری یادآور شد: استان ایلام در بحث بازاریابی ضعف مزمنی دارد و نیاز است که برای رفع این خلا در حوزه آموزش و استفاده از ظرفیتها کار شود تا به نقطه خوبی برسیم.
وی افزود: استان ایلام به دلیل قرار گرفتن در حاشیه جغرافیایی کشور از مشکل حمل و نقل رنج میبرد و همچنین عدم تناسب حجم بار ورودی و خروجی هزینه حمل و نقل را در استان بالا برده که در این زمینه میتوان از قابلیتهای سامانه سککوک در بحث لجستیک و حمل و نقل بهره برد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام تصریح کرد: فعالان اقتصادی برای خرید مواد اولیه به قیمت مناسب، تامین ماشین آلات به روز و مقایسه قیمتها راه دشوار و پیچیدهای پیش رو دارند که سامانه سککوک توانسته در این موارد کمک کند و با شناساندن حلقههای تامین هزینه کسب و کار را پایین آورد.
شعبان فروتن رییس اتاق بازرگانی استان ایلام نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: اتاق بازرگانی هر کمکی بتواند برای فعالان اقتصادی انجام خواهد داد و در مورد معرفی و تسهیل استفاده بازرگانان استان از سامانه سککوک نیز هر اقدامی که لازم باشد، انجام خواهیم داد.
بعد ازسخنرانی مسئولان، فردوس باقری مدیرعامل سککوک ، قابلیتهای این سامانه را به فعالان اقتصادی استان معرفی کرد و جلسه پرسش و پاسخ نیز برگزار شد.