روشهای نوین تامین مالی با مشارکت بازرگانان پاسخگوی تجارت ایران
یک صادرکننده زعفران گفت که روشهای نوین تامین مالی با مشارکت بخش خصوصی و بازرگانان میتواند پاسخگوی مشکلات تجارت خارجی ایران باشد.
علی حسینی – عضو شورای ملی زعفران – درباره وضعیت صادرات زعفران اظهارکرد: هم اکنون صادرکنندگان زعفران برای نقل و انتقال ارز و حتی فروش این محصول ارز آور کشاورزی با مشکلاتی مواجه هستند و حتی برخی از طرفهای خارجی زمزمههای آن را مطرح کردهاند که ممکن است در آینده نتوانند زعفران را به نام ایران از تجار ایرانی خریداری کنند و این نشان میدهد که آمریکا باز هم دروغ میگوید که تحریم ها شامل کالاهای بشردوستانه مانند محصولات کشاورزی، مواد غذایی، دارو و غیره نخواهد شد.
وی افزود: در ۴۰ سال اخیر بارها این تنشها را تجربه کردهایم و شرایط مدام تغییر کرده است با وجود این همیشه کالاهایی برای صادرات وجود داشته و این امر نیازمند ضابطهمندی است اما در چنین شرایطی باید از دامن زدن به روند بروکراتیک دوری کرده و بتوانیم تسهیلاتی در این زمینه ایجاد کنیم.
حسینی با بیان اینکه دست صادرکننده برای انتقال ارز در راستای صادرات باید باز باشد، گفت: روندهای بروکراتیک برای دسترسی به ارز برای صادرکنندگان وقتکشی محسوب شده و مانع رونق خواهد شد. صادر کننده باید بتواند ارز را به راحتی وارد کشور کند تا تولید ادامه یابد.
این صادرکننده زعفران با اشاره به مشکلاتی که تحریم برای تاجران در پی داشته است در پاسخ به این سوال که آیا سامانه سککوک راه حل است یا خیر گفت: برای آنکه سامانه سککوک و روش های نوین این چنینی بتواند برای صادرکنندگان راه حل باشد باید ویژگیهای آن را به صورت کامل اطلاعرسانی کرد. چرا که سامانه باید بتواند اعتماد صادرکنندگان را جلب کند و در این صورت است که موفق خواهد شد. اگر دخالت دولتی در این سامانه به حداقل برسد و بازرگانان با هم به توافق برسند، مسلما می تواند راه حل مناسبی برای دور زدن تحریم ها باشد.
وی با تاکید بر اینکه اگر این سامانه با مشارکت بازرگانان و تشکلها پیش رود، موفق خواهد شد، عنوان کرد: همه صادرکنندگان به دنبال برگشت سرمایه و ارز صادراتی خود به کشور هستند و راهکار آن است که دولت رقیب بخش خصوصی نباشد و ضمن مشارکت بخش خصوصی، فقط نظارت کند.